Scout

Höstterminen 2018 startar v. 35

För att vara med på scout krävs ingen föranmälan. Alla barn och ungdomar är välkomna! En vanlig kväll börjar och slutar i regel i kyrkans lokaler, men aktiviteterna kan vara både inom- och utomhus.

Klicka här för mer information om höstterminen

Klicka här för mer info samt anmälan för hösthajk, gäller årskurs 5 och 6

Juniorscout
  • Grundläggande friluftsliv från årskurs 3.
  • Onsdagar 18.00-19.30
  • Vi leker och lär oss scouting och friluftsliv.
    Scout
  • Grundläggande friluftsliv från årskurs 5.
  • Onsdagar 18.00-19.30
  • Vi leker och lär oss scouting och friluftsliv.
Seniorscout
  • Avancerat friluftsliv för dig som går i 7:an och uppåt
  • Måndagar 18.00-20.00
  • Vi lär oss fördjupad scouting och friluftsliv samt grunderna i ledarkap.

Anmälan, medlemsavgift och försäkring

I samband med anmälan tar vi en medlemsavgift på 100 kronor per barn och år som betalas in på bankgiro 646-6940. Uppge barnets namn och personnummer vid betalning. På väg till, från och under själva scoutkvällarna är barnen försäkrade.

Scout – en anrik och populär verksamhet

Scouting har blivit något av ett adelsmärke för församlingens barn-och ungdomsarbete. Tusentals Insjöbor har sedan början av 60-talet varit scout och verksamhetens popularitet är fortsatt stark. Scouterna leker, tävlar, bygger, hantverkar, bakar, spelar teater och musik – om de inte drar ut i naturen på vådliga äventyr vill säga. Årets höjdpunkt är lägret i Busmor där inövade knopar och införskaffad färdighet med yxa och kniv kommer väl till pass.

Ett gäng förväntansfulla scouter på väg ut på hajk i april-16