Scout

Scout och seniorscout

Vi har två grupper inom vår scoutverksamhet – scout och seniorscout.

För att vara med på scout krävs ingen föranmälan. Alla barn och ungdomar är välkomna! En vanlig kväll börjar och slutar i regel i kyrkans lokaler, men aktiviteterna kan vara både inom- och utomhus.

Scout
  • Grundläggande friluftsliv från årskurs 3-6
  • Onsdagar 18.00-19.30
  • Scouterna jobbar med olika projekt. Projekten är olika långa och leds av olika personer, samtidigt som det varje gång finns med några basledare. Projekten kan vara väldigt olika, men varje termin har vi något projekt som innehåller klassisk scouting, friluftsliv, hajker och läger.
    Speciellt för scout vårterminen 2018
  • Terminsstart 17/1 18:00-19:30, inomhuslek.
  • Wintergames, utomhus, 24/1, 31/1 och 7/2. Kläder efter väder och en flaska vatten.
  • Utomhus 14/2, men BARA för åk 3 & 4. Åk 5 & 6 förbereder sig för vinterhajk.
  • Vinterhajk för åk 5 & 6 17-18/2, anmäl senast 11/2 på sms till Jonatan: 070-091 73 16.
  • Sportlov v. 9, håll ögonen öppna efter Sportlovskul med teamet från Livskraft som besökte oss i höstas: Elias, Claes, Emelie, Sofia och Elsa.
  • Ingen scout 3 onsdagar i samband med påsk och musikal: 21/3, 28/3 och 4/4.
  • Vårhajk för alla scouter, 27-29/4.
  • ”Ett sjukt läger” i Busmor, 9-13/6.
Seniorscout
  • Avancerat friluftsliv för dig som går i 7:an och uppåt
  • Onsdagar 18.00-20.00

Anmälan, medlemsavgift och försäkring

I samband med anmälan tar vi en medlemsavgift på 100 kronor per barn och år som betalas in på bankgiro 646-6940. Uppge barnets namn och personnummer vid betalning. På väg till, från och under själva scoutkvällarna är barnen försäkrade.

Scout – en anrik och populär verksamhet

Scouting har blivit något av ett adelsmärke för församlingens barn-och ungdomsarbete. Tusentals Insjöbor har sedan början av 60-talet varit scout och verksamhetens popularitet är fortsatt stark. Scouterna leker, tävlar, bygger, hantverkar, bakar, spelar teater och musik – om de inte drar ut i naturen på vådliga äventyr vill säga. Årets höjdpunkt är lägret i Busmor där inövade knopar och införskaffad färdighet med yxa och kniv kommer väl till pass.

Ett gäng förväntansfulla scouter på väg ut på hajk i april-16